Poolse dorpshoofden in De Bilt

Maandagavond 17 april arriveerde gasten uit Mieścisko voor een bezoek van 3 dagen aan onze gemeente. De groep bestond uit een raadslid, enkele dorpshoofden  en andere, nauw bij maatschappelijke en sociale activiteiten betrokken personen. Voor het gemeentehuis werden zij verwelkomd door hun gastgezinnen.

 

De volgende dag werd  de groep op Jagtlust ontvangen door burgemeester Potters.  Bij die gelegenheid werd hem, namens de burgemeester van Mieścisko een uitnodiging overhandigd voor een kennismakings-ezoek, later dit jaar. Bij bezoeken aan de Voedsel-bank en aan Zorgboerderij Nieuw Burenveld werd aandacht besteed aan maatschappe-lijke aspecten.

Tijdens het verblijf werd nog een bezoek gebracht aan molen De Kraai in Westbroek, De Paardenkamp in Soest. Ook Amersfoort en de Keukenhof stonden op het programma. 

Dorpshoofden

Miescisko is qua oppervlakte 2x zo groot als De Bilt. De 6000 inwoners van Mieścisko wonen verspreid over 22 woonkernen. Elk van die kernen wordt door een gekozen dorpshoofd bij de gemeente vertegenwoordigd.  Deze informeert de gemeente over de behoefte en problemen van de kern, is verantwoordelijk voor de uitvoering van de gemeentelijke besluiten en bewaakt het door de gemeente toegekende budget. Daarnaast ligt er een verantwoordelijkheid met betrekking tot het wel en wee van de inwoners van de  woonkern.

Dit bericht is geplaatst in latest, Uncategorized. Bookmark de permalink.