Pools-Nederlandse feestavond t.g.v. 20 jaar stedenband

25 jaar vriendschap met Mieścisko en het 20-jarige jubileum van de stedenband is ook in de gemeente De Bilt  niet ongemerkt voorbijgegaan. Nadat dit heugelijke feit eind mei al met de inwoners van Mieścisko was gevierd, organiseerde Stichting Razem op 10 oktober in onze gemeente een feestavond met de mensen, die zich de afgelopen jaren actief voor deze stedenband hebben ingezet of zich nog willen gaan inzetten.

Melodie Percussiegroep van KBH verwelkomt gasten bij binnenkomst

De gasten worden bij binnenkomst muzikaal verwelkomd met een concert van de Melodie Percussiegroep van de Koninklijke Biltse Harmonie. De Harmonie was, in een andere samenstelling, ook al in mei te gast in Mieścisko. Een impressie van dat bezoek zal later in de pauze vertoond worden.

begroeting

Razem-voorziter Tineke Cramer houdt een korte toespraak en verwelkomt daarbij de Poolse gasten, met burgemeester Andrzej Banaszyński  en   voorzitter van de gemeenteraad Elżbieta Kapczyńska aan het hoofd, burgemeester Arjen Gerritsen  en de wethouders van De Bilt en de overige gasten. Ze bedankt alle vrijwilligers van Razem voor hun inzet gedurende de  voorbije  jaren.

cadeau

De Poolse burgemeester overhandigt  een glazen herdenkingsbord aan  zijn Biltse ambtgenoot.

Het bord zal een plaatsje krijgen in de Mieścisko-kamer van Jagtlust.

 

Het Volksdansensemble Garoon  uit Utrecht voert Poolse volksdansen op, gekleed in authentieke Poolse klederdracht uit Łowicz. Garoon-1

Na de pauze trGaroon-2eden de dansers op in klederdracht uit verschillende streken van ons land en laten Nederlandse dansen zien.

 

 

 

Noot-aan-de-manHet Biltse  mannenkoor Noot aan de Man  brengt nostalgische liederen ten gehore.

Als verassing was speciaal voor de Poolse gasten het Pools lied  “Hej Sokole” ingestudeerd. De Polen begonnen natuurlijk onmiddellijk mee te zingen!

 

In de pauze en na afloop van het artistieke programma hadden de ruim 100 gasten de gelegenheid om onder het genot van een drankje bij te praten.