Hulp aan school in Oekraïne

Onze stichting heeft besloten om een inzamelingsactie te houden voor een school in Lisice, in de omgeving van Ternopil, waarmee Mieścisko al jarenlang contacten onderhoudt.
Vorig jaar hebben we samen met Mieścisko al 2 generatoren en brandstof kunnen doneren. Ook hebben we bijgedragen om 45 kinderen van deze school een week lang in Mieścisko te ontvangen, om daar te genieten van sport- en spelactiviteiten in een rustige landelijke omgeving, weg van het oorlogsgeweld in hun eigen land.

Nu willen we opnieuw geld inzamelen voor brandstof voor de generatoren en de nodige reparaties in de klaslokalen, die door gebrek aan brandstof grote lekkages vertonen, zodat de kinderen daar weer naar school kunnen.
De Oekraïense overheid heeft helaas niet de middelen om iedereen te helpen.

Voor uw bijdrage aan onze acties voor Oekraïne kunt u geld overmaken naar

Rekeningnummer NL91 Rabo 0308 3138 87
t.n.v. Stichting Razem
onder vermelding van OEKRAINE.

Geplaatst in latest, UA, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Hulp aan school in Oekraïne

Inzameling voor Oekraïne bij concert van AZM

Inzameling voor school in Oekraïne tijdens kerstuitvoering van Algemeen Zangkoor Maartensdijk

Het AZM-koor uit Maartensdijk geeft
een
sfeervolle en gevarieerde kerstuitvoering in Maartensdijk voor een breed publiek.
op zondag 17 december a.s. om 15.30 een concert
in de st. Maartenskerk in Maartensdijk.

Kaartverkoop bij Primera in Maartensdijk en via de website van AZM Zangkoor Maartensdijk

Geplaatst in latest, UA | Reacties uitgeschakeld voor Inzameling voor Oekraïne bij concert van AZM

Stand van zaken eind 2022

Inmiddels is de tweede tranche van 2.000,- Euro overgemaakt aan de gemeente Mieścisko. Het bedrag is deze keer onder meer ten goede gekomen aan een project waarbij Oekraïense schoolkinderen uit de omgeving van Ternopil een week in Miescisko werden opgevangen om te genieten van sport- en spelactiviteiten in een rustige landelijke omgeving, weg van het oorlogsgeweld in hun eigen land. Over verdere bestemmingen zijn we in overleg met de gemeente Mieścisko.

Geplaatst in latest, UA | Reacties uitgeschakeld voor Stand van zaken eind 2022

Bosbergschool steunt Actie voor Kinderen uit de Oekraïne

Bij het afsluiten van een schooljaar geven ouders van de leerlingen van de Bosbergschool in Hollandsche Rading van hun tevredenheid blijk door een bijdrage voor een goed doel. Dit jaar ontving Stichting Razem dit bedrag en werd door de Bosbergschool 150,- Euro overhandigd. Dit bedrag wordt overgemaakt naar de partnergemeente van De Bilt, Mieścisko in Polen, waar dit geld wordt gebuikt om ontheemde kinderen uit de Oekraïne te ondersteunen.

 

Geplaatst in latest, UA | Reacties uitgeschakeld voor Bosbergschool steunt Actie voor Kinderen uit de Oekraïne

Dorpsvrouwenfestival Mieścisko 2022

Festiwal Kobiet Wsi in Mieścisko

Van 24-26 juni 2022 werd het Dorpsvrouwenfestival gehouden in onze zustergemeente Mieścisko. Het is een veelzijdig project van culturele, artistieke, sociale en educatieve aard. Door vrouwen en voor vrouwen. Er traden bekende artiesten op, er waren attracties voor jong en oud, concerten, filmvoorstellingen, workshops, demonstraties en sportieve trainingen. Experts gaven voorlichting om de professionele ontwikkeling van vrouwen mogelijk te maken en hun positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Ook de jumelagepartners van Mieścisko waren uitgenodigd voor dit festival. De gemeente Retiers verzorgde een workshop bloemschikken. Cathie Schouten vertegenwoordigde De Bilt met een demonstratie vilten. Ze liet zien hoe je garen moet spinnen en hoe je vervolgens van het gesponnen garen vilt kunt maken.

 

NL - FR
Nederlandse en Franse gasten op het festival
Vilten
Demonstratie "vilten"
Cathie Schouten
Bloemschikken
Workshop "bloemschikken"
Restultaten van de workshop
Ontvangst op gemeentehuis
Bezoek aan de Sociale  Werkplaats

Geplaatst in latest, UA, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Dorpsvrouwenfestival Mieścisko 2022

Financiële bijdrage van Rotary de Bilt-Bilthoven

In juni heeft Stichting Razem van de Rotaryclub De Bilt-Bilthoven een schenking ontvangen voor onze acties. Dit zijn acties ten behoeve van de ontheemde weeskinderen in de Oekraïne via de Stedenband van de gemeente De Bilt met de Poolse gemeente Mieścisko. We zijn dankbaar voor dit mooie bedrag en zullen dit binnenkort giraal overmaken zodat dit ter plekke goed besteed gaat worden.   

Geplaatst in latest, UA | Reacties uitgeschakeld voor Financiële bijdrage van Rotary de Bilt-Bilthoven

Opbrengst van de Braderie van Aeres VMBO, afdeling Maartensdijk

Op dinsdag 5 juli, op een mooie zonnige dag, organiseerde Aeres VMBO, afdeling Maartensdijk een braderie voor het goede doel om weeskinderen in de Oekraïne te helpen, via de Poolse gemeente Mieścisko. De school heeft jarenlange goede contacten met de collega-school in Mieścisko en ook jarenlang succesvolle uitwisselingen van scholieren met deze school georganiseerd. Er waren nu op het buitenterrein bijna dertig kraampjes opgesteld waar spullen verkocht werden en er was een loterij waar mooie prijzen te winnen waren die beschikbaar waren gesteld door plaatselijke winkeliers. Dankzij de grote inzet van personeel en van leerlingen van de school werd 1.500,- Euro opgehaald. Zie ook het artikel in De Vierklank van 13 juli 2022

Geplaatst in latest, UA, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Opbrengst van de Braderie van Aeres VMBO, afdeling Maartensdijk

Mooie opbrengst Korenfestival voor Oekraïne door Noot aan de Man.

Overhandiging van de opbrengst.

Op woensdag 22 juni heeft het organisatie comité van Noot aan de Man de opbrengst van het onlangs gehouden Benefiet Korenfestival voor Oekraïne overhandigd aan de Stichting Razem. 

Het bedrag van € 2515,- werd middels een cheque door Jan Vermeer, de secretaris van Noot aan de Man, overhandigd aan Kees Floor, de penningmeester van de Stichting Razem. Deze stichting, die nauw betrokken is bij de stedenband met onze partnergemeente Mieścisko in Polen, verzorgt de overdacht van de gelden naar de opvang aldaar van vluchtelingen uit Oekraïne.

Mieścisko heeft aangegeven dat dit bedrag nu het beste besteed kan worden aan levensmiddelen en hygiënische artikelen voor ontheemde (wees)kinderen en kindertehuizen in de Oekraïense regio’s Kiev en Tsjernihiv. Mieścisko werkt daartoe samen met de sociaal-culturele vereniging “Polen-Oekraïne” en ziet toe op de uitgaven. Noot aan de Man kijkt terug op een zeer geslaagd korenfestival en is verheugd met het mooie bedrag dat ze hebben kunnen schenken en bedankt hierbij nogmaals iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt. In het bijzonder het bestuur en medewerkers van de Dorpskerk, de deelnemende koren KZ Voice en Algemeen Zangkoor Maartensdijk en daarnaast de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt voor hun ondersteuning.

Op de foto van Links naar rechts:
Hans Jans, Marco van Rijn, Jan Vermeer (Noot aan de Man), Kees Floor, Hanka Vossen (Stichting Razem)

Geplaatst in latest, UA | Reacties uitgeschakeld voor Mooie opbrengst Korenfestival voor Oekraïne door Noot aan de Man.

5 Juli Braderie en activiteiten in Maartensdijk tbv Oekraine

Op dinsdag 5 juli a.s. zal Aeres VMBO, locatie Maartensdijk op haar terrein van 14.00 tot 19.00 uur een braderie, een activiteiten- en verkoopmarkt organiseren voor het goede doel. Er zijn dan kraampjes waar onder meer zelfgemaakte spullen en etenswaren zullen worden verkocht.

Geplaatst in latest, UA, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor 5 Juli Braderie en activiteiten in Maartensdijk tbv Oekraine

Stand van zaken medio juni ’22

Inmiddels heeft Stichting Razem uit de opbrengst van de samen met andere organisaties ondernomen acties  voor Oekraïne  € 3.000,- overgemaakt aan partnergemeente Mieścisko in Polen. Dit bedrag is bijeengebracht door het Benefietconcert van de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH), de tuinmarkt in Groenekan, de rommelmarkt in Maartensdijk en  de kaartenverkoop van een vrijwilligster.

Mieścisko heeft aangegeven dat dit bedrag nu het beste besteed kan worden aan levensmiddelen en hygiënische artikelen voor ontheemde (wees)kinderen en kindertehuizen in de Oekraïense regio’s Kiev en Tsjernihiv. Mieścisko werkt daartoe samen met de sociaal-culturele vereniging “Polen-Oekraïne” en ziet toe op de uitgaven.

De resultaten van onze acties zijn intussen nog toegenomen door een bijdrage van de R.K. Parochie St. Maarten uit Maartensdijk en van het Benefiet Korenfestival voor Oekraïne op initiatief van het koor Noot aan de Man en de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt.

Verdere acties zijn in voorbereiding!

Geplaatst in latest, UA | Reacties uitgeschakeld voor Stand van zaken medio juni ’22