Koor Kanon in De Bilt

Optreden van Kanon in De Bilt

Het koor ‘Kanon’ uit Mieścisko was eind maart 2019 in De Bilt.  Onderdeel van dit bezoek was de deelname aan het Biltse Korenfestival en een bijdrage aan het 60-jarig jubileum van Algemeen Zangkoor Maartensdijk.

 

Kanon

‘Kanon’ is opgericht in 2007, telt ruim 30 leden en werd in 2018 uitgebreid met de leden van de folkloregroep ‘Sarbianie’. Het repertoire bestaat uit klassieke muziek, volksmuziek en religieuze werken. Het koor bestaat uit  neemt deel aan festivals en evenementen, zowel in de eigen gemeente als op provinciaal niveau.

Jubileum AZM

Het Algemeen Zangkoor Maartensdijk viert dit jaar het 65-jarigjubileum. Een open avond tijdens een repetitie vormde een onderdeel van deze viering.  Zowel in Maartensdijk als in Mieścisko waren hiervoor stukken ingestudeerd, die door beide koren samen werden uitgevoerd, beurtelings gedirigeerd door de Nederlandse en de Poolse dirigent.

Korenfestival De Bilt 2019

Het Korenfestival De Bilt, georganiseerd onder auspiciën van de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt, werd dit jaar voor de zevende keer gehouden.  Aan het druk bezochte festival namen naast het Poolse koor nog negen koren uit de gemeente deel.

Het festival werd geopend door wethouder Smolenaars. Hij begroette daarbij speciaal de Poolse gasten en ook Andrzej Banaszyński, de in 2018 gepensioneerde burgemeester van onze Partnergemeente en erelid van het koor.

Kanon bracht een vijftal liederen met een folkloristische ondertoon ten gehore, geïnspireerd  op de 100e verjaardag van de Poolse onafhankelijkheid en het einde van de Poolse deling (11 november 1918).

Na een dankwoord voor de organisatoren van het festival was er gelegenheid voor een foto.

Stichting Razem

Het Poolse orkest was naar de Bilt gekomen op uitnodiging van Stichting Razem. Onze stichting organiseert al bijna 30 jaar uitwisselingen met de partnergemeente Mieścisko. Daarbij wordt er naar gestreefd om de bezoekers onder te brengen bij gastgezinnen om zoveel mogelijk directe contacten te leggen tussen inwoners van beide gemeenten. Omdat de groep dit maal er groot was, werd een deel ondergebracht in Pension Puur in Lage Vuursche.

De gemeente De Bilt heeft helaas besloten om in de toekomst geen structurele subsidie meer te geven voor de jumelage met Mieścisko en met Coesveld.  Uitwisselingen van dit soort zullen in de toekomst helaas moeilijk realiseerbaar zijn.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.