De Bilt steunt Oekraïense vluchtelingen in partnergemeente Mieścisko, Polen

Miljoenen mensen zijn de oorlog in Oekraïne ontvlucht. Zij hebben huis en haard verlaten. In Nederland worden alle zeilen bijgezet om Oekraïense vluchtelingen een tijdelijk onderkomen te verschaffen. Ook gemeente De Bilt vangt vluchtelingen op, in het gemeentehuis, in hotels en op gastadressen. Inwoners en maatschappelijke organisaties zijn daarnaast uiteenlopende hulpinitiatieven gestart. De enorme betrokkenheid en verantwoordelijkheid die inwoners voelen, is hartverwarmend.

Inzamelactie voor onze partnergemeente
Gemeente De Bilt wil graag nog meer doen. Burgemeester P. Renn van onze partnergemeente Mieścisko in Polen, heeft ons namelijk om hulp gevraagd. Momenteel wordt Polen overspoeld met vluchtelingen uit de Oekraïne. De Poolse mensen zijn gastvrij en er zijn veel, ook familiale, verbanden. Maar voor hen is het een hels karwei om twee miljoen ontheemden uit de Oekraïne op te vangen. De mensen die uit de Oekraïne weggekomen zijn, hebben maar heel weinig mee kunnen nemen. Er is dus behoefte aan van alles. Gemeente De Bilt wil graag een financiële bijdrage leveren om deze mensen te ondersteunen. Dat helpt Mieścisko nu het meest.

Benefietconcert
De komende maanden organiseert Stichting Razem verschillende activiteiten om geld op te halen voor dit doel, te beginnen met een benefietconcert van de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH).

Datum/tijd: zaterdag 23 april van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: Verenigingsgebouw de Harmonie, Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt. De toegangsprijs van deze avond bedraagt € 7,50 Euro p.p.

Andere activiteiten worden voorbereid. Daarover zullen wij u op een later tijdstip berichten. Als u financieel of anderszins wil bijdragen aan deze actie, bericht u ons dat dan a.u.b. op info@stichtingrazem.nl. Ook kunt u een financiële bijdrage overmaken naar de bankrekening van Stichting Razem: NL 91 RABO 0308 3138 87 o.v.v. Oekraïne.

Omdat Razem een ANBI-instelling is, is uw bijdrage boven een drempelbedrag aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Deze actie wordt uitgevoerd in samenspraak en goed overleg met de gemeente De Bilt. Burgemeester S. Potters ondersteunt deze acties en hij zal dit benefietconcert openen.

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking,

Namens het Bestuur van Stichting Razem,
Mevr. Hanka Vossen – Wartecka, voorzitter
Kees Floor, penningmeester

Stichting Razem, Dennenlaan 52, 3739 KP Hollandsche Rading.
website: www.stichtingrazem.nl Email: contact@stichtingrazem.nl KvK nr. 41186387

Dit bericht is geplaatst in latest, UA, Uncategorized. Bookmark de permalink.