900 jaar De Bilt

A4_900jaar.indd

Jeugdblaasorkest en accordeonisten uit Mieścisko musiceren tijdens muziekweekend 900 jaar De Bilt

De Bilt viert in 2013 haar 900-jarig bestaan. Het hele jaar door vinden  er daarom jubileumactiviteiten plaats. Ook de Stichting Razem draagt hieraan bij.

De zes dorpskernen van gemeente De Bilt (De Bilt, Bilthoven, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek) hebben een gezamenlijke geschiedenis. Die onderlinge band zal dan ook in de jubileumviering 900 jaar De Bilt tot uitdrukking komen.

Omdat de zustergemeenten Miescisko en Coesfeld  al  jarenlang een band met de gemeente De Bilt en haar bewoners onderhouden zullen zij ook hun bijdrage leveren aan de feestelijkheden.

Het thema van de activiteiten in juni is “Verbinden door samen te musiceren”.

In het weekend van 21 en 22 juni 2013 wordt een spectaculair cultureel muziekevenement gehouden op verschillende plaatsen in de gemeente. Om de verbondenheid met onze Poolse zustergemeente gestalte te geven zullen het accordeonduo “Bayan Brothers” en het jeugdblaasorkest van Mieścisko  daarbij acte de présence geven.

Het accordeonistenduo, de Bayan Brothers is afkomstig uit Mieścisko. Mateusz Doniec en Łukasz Mirek zijn studenten aan het conservatorium in Poznan en spelen al 5 jaar samen. Hun repertoire is veelzijdig, zowel klassiek , populair als dance.  In Polen hebben ze al verschillende prijzen gewonnen,  ze waren  in de kwartfinale van “Poland got Talent” en hebben concerten gegeven in Frankrijk, Hongarije, Duitsland, Indonesië en Singapore.

Het Jeugdblaasorkest uit Mieścisko, onder leiding van Anna en Jarosław Małecki, was al eerder te gast in onze gemeente en trad o.a. op voor de ouderenbonden in Maartensdijk.  Ditmaal komt een  twintigtal muzikanten in de leeftijd van 12 tot 19 jaar.

zaterdag 22 juni – optredens op de Kwinkelier in Bilthoven en op het Maartensplein in Maartensdijk.

zondag 23 juni –  de Bayan Brothers en het Jeugdblaasorkest van Mieścisko luisteren de H.Mis in de Sint Maartenskerk in Maartensdijk muzikaal op.

Op uitnodiging van de gemeente de Bilt komen  in datzelfde weekend delegaties van de gemeente Mieścisko en Coesfeld bijeen voor een bestuurlijk treffen met de gemeentebestuur van De Bilt.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.