Tekeningen van scholieren uit Maartensdijk over Vrijheid

Bilthoven, mei 2021

In 2020 kon de viering van 75 Jaar Vrijheid in de gemeente De Bilt door de uitbraak van het coronavirus maar zeer beperkt doorgaan. Een tentoonstelling in de Idea bibliotheek in Bilthoven is toen nog wel georganiseerd. Daar werd toen de eerste reeks kindertekeningen over het onderwerp “Wat betekent vrijheid voor jou?” geëxposeerd. De beide jumelagestichtingen Razem (met Polen) en De Bilt-Coesfeld (met Duitsland) hadden ervoor gezorgd dat ook kinderen uit deze landen tekeningen hadden ingestuurd.

Dit initiatief is in 2021 voortgezet met tekeningen van scholieren uit Maartensdijk, waar leerlingen uit de hoogste klassen van de Martin Luther Kingschool en Wereldkidz Kievit tekeningen over hun beleving van “Vrijheid” maakten. In totaal hebben dat jaar 40 tekeningen in de meivakantie voor de ramen van de beide scholen gehangen.

In verband met de Corona-pandemie is er echter niet voor gekozen om deze tekeningen openbaar tentoon te stellen in de gemeente De Bilt en evenmin in Coesfeld en Miescisko.

 

Dit bericht is geplaatst in latest, UA, Uncategorized. Bookmark de permalink.