Stichting Razem (->)

cropped-jumelage5.jpgWelkom op de website van Stichting Razem “Razem” is het Poolse woord voor “Samen” en deze naam symboliseert dan ook voor Stichting Razem de doelstelling om de vriendschapsband tussen onze gemeente De Bilt en de Poolse Partnergemeente Miescisko.

De eerste contacten met Mieścisko zijn gelegd in 1990 vanuit de voormalige gemeente Maartensdijk. In 1995 is de jumelage tussen de beide gemeentes ondertekend en werd de stichting opgericht. Na de gemeentelijke herindeling in 2000 is de Stedenband door de gemeente De Bilt voortgezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom staat hier zo vaak “Stichting Razem” ?

Deze pagina id speciaal aanwezig om te kunnen  op Razem en dan terecht te komen op de welkom bladzijde

Een groep Biltenaren is  ieder jaar  de eerste week van september te gast in de Poolse zustergemeente Mieścisko.  Voor degenen, die daar al eerder zijn geweest is dat opnieuw een weerzien met vrienden, voor de “nieuwelingen” een verrassende ervaring, die zeker een vervolg gaat krijgen.

 

Zaterdag 23 en zondag 24 mei heeft in Miescisko de feestelijke viering van het 20-jarig jubileum van de Jumelage De Bilt – Miescisko plaatsgevonden. Voor Miescisko valt dit jubileum samen met de viering van 25 jaar democratie in Polen. 1990 was het jaar van de eerste vrije verkiezingen, een keerpunt in de geschiedenis van Polen.
Gemeente De Bilt – internationale samenwerking

Gemeente Mieścisko