Maartensdijk Miescisko Tineke Cramer overhandigt cadeau

Maartensdijk Miescisko

Tineke Cramer bezocht  namens Maartendijk Miescisko ivm verkiezingen

Poolse cadeaus voor Maartensdijk uit Miescisko

MAARTENSDIJK , Cadeau voor Maartensdijk MiesciskoMIESCISKO – De Maartensdijkse fractievoorzitter van de PVdA, Tineke Cramer, heeft burgemeester Diepenhorst gisteravond een drietal geschenken aangeboden van het Poolse dorp Miescisko. Op uitnodiging van de stichting Nederland-Polen heeft zij daar op zondag 27 mei de plaatselijke gemeenteraadsverkiezingen bijgewoond.

In totaal hebben 250 Nederlandse politici het weekeinde in Polen doorgebracht. Mevrouw Cramer gaf een kort verslag van haar belevenissen, waarbij de ontvangst op het provinciehuis in Poznan met de gehele groep en de persoonlijke ontvangst op het gemeentehuis van Miescisko de officiële hoogtepunten vormden.

Met haar gastheer,  de Poolse onderwijzer die haar tevens als privétolk was toegewezen, werd zij zondag in een elf jaar oude Mercedes langs de verschillende stemlokalen gevoerd. ,,Het waren verkiezingen zonder partijen, zonder programma’s en zonder propaganda”, vertelt de sociaaldemocrate, “Iedereen uit het dorp had zich kandidaat kunnen stellen en dertig mensen hadden dat gedaan. Tweederde van hen is gekozen geheel op persoonlijke titel”. Van de  burgemeester van het dorp had zij een grote vaas, een medaille en een soort oorkonde meegekregen voor de gemeente Maartensdijk. Burgemeester Diepenhorst nam  de Poolse cadeaus in ontvangst en deed de toezegging het gemeentebestuur van Miescisko niet alleen te zullen bedanken maar ook de sympathie van Maartensdijk te zullen overbrengen met de problemen die in Polen heersen.

Poolse cadeaus voor Maartensdijk

September 1990 – Eerste bezoek van een delegatie uit Mieścisko aan Maartensdijk

Moe van het drukke programma, maar voldaan over de goede contacten die zijn gelegd, hebben 1990 eerste bezoek uit Miescisko in Maartensdijk. De Polen die in de gemeenteraad van Miescisko zitten, waren erg onder de indruk van de landbouwbedrijven die werden bezocht. “Ze proberen de kennis die ze hier hebben opgedaan toe te passen in eigen land”, zegt PVDA-fractievoorzitster Tineke Cramer, die nauw was betrokken bij de begeleiding van de Polen: “Uiteraard zijn we met de Polen naar Utrecht en Amsterdam geweest, maar ze hadden ook belangstelling voor boerderijen en sporthallen”, vervolgt Cramer. Het is de bedoeling dat een groep Maartensdijkers in de nabije toekomst een bezoek brengt aan Polen.